Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü öğrencisi Yusuf Deniz Kuru, lisans eğitimini tamamladığı Atölye (Bitirme) dersi kapsamında hazırladığı resimlerle dikkat çekti. Kuru’nun çalışmaları, fakültenin fuaye alanında düzenlenen mezuniyet sergisinde izleyiciyle buluştu ve jüri tarafından değerlendirildi.

Öğrenci Yusuf Deniz Kuru’nun sergilediği eserler, memleketi olan Denizci Köyü’nden esinlenilerek hazırlandı. Doğup büyüdüğü coğrafyanın doğal ve kültürel dokusunu resimlerine yansıtan Kuru, izleyicilere hem görsel hem de duygusal bir deneyim sundu.
Kuru, aynı zamanda köyde “Pala Mustafa” adıyla bilinen Mustafa Kuru’nun oğludur. Köklerine duyduğu bağlılık, eserlerine yansıyan en belirgin unsurlardan biri olarak öne çıkıyor.

Resimlerinde Karadeniz’in doğası, denizcilik kültürü ve köy yaşamı etkileyici bir şekilde işlendi.
Yusuf Deniz Kuru yaptığı açıklamada, “Denizci Köyü benim için yalnızca bir yer değil; anılarla, doğayla ve ailemle bütünleşmiş bir yaşam biçimi. Bu çalışmalarda, kendi geçmişimle ve kimliğimle yeniden temas kurdum,” ifadelerini kullandı.

Yeğenimiz Yusuf Deniz Kuru’yu bizde tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
Zelek Balıkçı Köyü

Bir yanıt bırakın